1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові покращиться якість питної води

Після переходу на метод знезараження гіпохлоритом натрію органолептичні властивості водопровідної води у Харкові покращаться.

Як повідомив сьогодні, 27 лютого, головний інженер КП «Харківводоканал» Володимир Паболков, на підприємстві розроблено концепцію переходу на сучасні методи очищення води, зокрема - застосування гіпохлориту натрію. Перші у списку - об'єкти, які знаходяться біля житлових масивів, - насосні станції №25, 25а та 26. Там встановлять нове обладнання і відмовляться від застосування хлору вже у цьому році.

«Хлор - газоподібна речовина. Якщо вона перевищує граничну концентрацію, і його вдихнути - можливе ураження дихальних шляхів аж до летального результату. Гіпохлорит натрію знаходиться у рідкому стані, володіє високими бактерицидними властивостями, але він безпечний для організму людини. Крім того, вода, оброблена гіпохлоритом, володіє не таким яскраво вираженим запахом. Покращаться її органолептичні властивості, відповідно, підвищиться якість води», - повідомив головний інженер КП«Харківводоканал».

Володимир Паболков зазначив, що застосування гіпохлориту натрію на цей час - самий доцільний метод знезараження води.

«Наприклад, на насосній станції №25а, яка забезпечує водою мешканців Павлового Поля і Олексіївки, і де ми з вами зараз перебуваємо, в добу застосовують близько 50 кг хлору, тобто за 30 днів - 1500 кг. Гіпохлориту в місяць потрібно буде близько 2,5 тонни. Це дорожче, але ми говоримо, в першу чергу, про безпеку. У світі застосовується багато сучасних технологій, і нам потрібно максимально намагатися їх впроваджувати, спираючись на наші можливості і підтримку, яку нам може надати міська рада», - пояснив головний інженер КП «Харківводоканал».

Володимир Паболков підкреслив, що при роботі з гіпохлоритом натрію процес знезараження води не зміниться, але при цьому працівники станцій і жителі найближчих будинків будуть захищені від хімічно небезпечної речовини.

Нагадаємо, що насосні станції КП «Харківводоканал» переведуть на застосування гіпохлориту натрію замість газоподібного хлору.

Фотогалерея

27 лютого 2017, 17:50 Распечатать статью

все новости

Вгору