1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

КП «Харківводоканал» відмовиться від дезінфекції води хлором

На насосних станціях комунального підприємства «Харківводоканал» перейдуть на застосування гіпохлориту натрію замість газоподібного хлору.

Про це сьогодні, 23 лютого, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

«Хлор зберігається у балонах, і, якщо щось станеться з ними, відбудеться викид газу, який вражає людей. Гіпохлорит - це рідина, яка не є небезпечною для здоров'я. І першим об'єктом, де він буде застосований, стане насосна станція №25 в районі іподрому, в центральній частині міста. Пізніше ми маємо намір відмовитися від застосування рідкого хлору на всіх насосних станціях і переходити на безпечний гіпохлорит. Це важливий захід - буде зроблений проект, закуплені нові ємності і дозатор», - повідомив Олександр Коваленко.

За словами Олександра Коваленко, перехід на застосування гіпохлориту натрію замість газоподібного хлору на насосних станціях здійснюється в рамках Загальнодержавної програми «Питна вода України».

У свою чергу, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов дав доручення розробити графік перекладу насосних станцій на новий спосіб обробки води.

Також Ігор Терехов повідомив, що для безпеки людей з коштів міського бюджету були виділені гроші на переоснащення міських очисних споруд водовідведення №1 і 2 з установкою автоматизованого комплексу виявлення загрози надзвичайної ситуації та локальної системи оповіщення. Зараз там завершуються пуско-налагоджувальні роботи. А для майданчика резервуарів чистої води «Лідне» була розроблена проектно-кошторисна документація на пристрій системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей.

23 лютого 2017, 14:37 Распечатать статью

все новости

Вгору