1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На підприємстві впроваджуються технології ефективного споживання енергоресурсів

Впровадження технологій ефективного споживання енергоресурсів є пріоритетним завданням для КП «Харківводоканал» - підприємства, яке вважається одним із найбільш енергоємних у місті.

Про це повідомив сьогодні, 3 березня, начальник служби енергоменеджменту КП «Харківводоканал» Станіслав Третьяков. За його словами, енергоефективність є основним показником виробничої діяльності підприємства на етапах підйому, підготовки, транспортування, подачі і розподілу води, а також перекачування і очищення стоків. Постійне зростання тарифів на енергоносії, зношеність насосного та електротехнічного обладнання, водопровідних і каналізаційних мереж націлюють фахівців усіх підрозділів в своїй роботі керуватися принципами енергозбереження та підвищення енергоефективності. У цьому напрямку на підприємстві проводиться всебічний аналіз режимів роботи споруд, стану електротехнічного обладнання, рівня обліку і контролю витрат паливно-енергетичних ресурсів, систем моніторингу та автоматизації технологічних процесів.

«На підприємстві, починаючи з 2004 року, щорічно виконуються відповідні програми енергоефективності. Вони складені на базі проведених енерготехнологічних аудитів та розроблених довгострокових програм енергоресурсозбереження. За останні 10 років КП «Харківводоканал» вклало понад 80 млн грн власних і 45 млн грн кредитних коштів в реалізацію заходів з енергоефективності. Це дозволило заощадити паливно-енергетичних і матеріальних ресурсів на суму понад 213 млн грн», - підкреслив Станіслав Третьяков.

03 березня 2016, 11:20 Распечатать статью

все новости

Вгору