1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Підприємство піклується про здоров'я населення та захист навколишнього середовища регіону

На КП «Харківводоканал» реалізується важливий інвестиційний проект «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова», впровадження якого істотно посприяє захисту здоров'я харків'ян і навколишнього середовища.

Про це повідомив сьогодні, 26 лютого, заступник Генерального директора з інвестиційної політики, науки та інновацій КП «Харківводоканал» Іван Корінько. За його словами, одними з найбільш складних і енергоємних процесів під час біологічної обробки стічних вод є процеси в муловому господарстві. Тут необхідно здійснювати переробку осаду, в якому сконцентрована основна маса забруднюючих речовин. Накопичення осаду на очисних спорудах обумовлює повторне забруднення навколишнього середовища. Щорічно на очисних каналізаційних спорудах Харкова утворюється близько 1,0 млн. м³ осаду. Склалася ситуація, коли існуюче мулове господарство становить загрозу забруднення річок Харкова і басейну річки Сіверський Донець. Це, в свою чергу, негативно впливає на якість питного водопостачання Харківської, Луганської, Донецької областей та екологічний стан басейну Азовського моря.

«Існуюча технологія утилізації осаду недосконала. Ще вона викликає явище «парникового ефекту» і негативно позначається на здоров'ї населення регіону. Реалізація цього важливого інвестиційного проекту на КП «Харківводоканал», за рахунок залучення кредиту Світового банку, посприяє істотному зменшенню дії негативних чинників на здоров'я населення і навколишнього середовища», - підкреслив Іван Корінько.

26 лютого 2016, 13:20 Распечатать статью

все новости

Вгору