1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На підприємстві вдосконалюється система мулового господарства

На КП «Харківводоканал» продовжує реалізовуватися інвестиційний проект «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова», що фінансується за рахунок залучення кредитних коштів Світового банку в рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури-2».

Про це повідомив сьогодні, 25 лютого, заступник Генерального директора з інвестиційної політики, науки та інновацій КП «Харківводоканал» Іван Корінько. За його словами, в рамках реалізації інвестпроекту буде проведено комплекс робіт із забезпечення підготовки осаду зі стабільними фізико-технічними характеристиками. Модернізують блоки біологічної очистки стічних вод на КБО «Диканівський» та «Безлюдівський» та цеху зневоднення осаду з будівництвом сушки осаду. Також проведуть роботи по завершенню об'єднання тунельних колекторів в кільце, що дозволить виконувати планові ремонтні роботи на тунельних колекторах і виключити інфільтрацію колекторів. А ще буде побудований комплекс для виробництва електричної та теплової енергії на основі отримання біогазу. Інвестиційний проект реалізується за рахунок кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Фонду чистих технологій. Його загальна вартість становить 75,80 мільйонів дол. Реалізація даного проекту почалася наприкінці 2014 року, а завершення робіт заплановано на грудень 2019 року.

«Метою інвестиційного проекту є досягнення самоокупності технології обробки та утилізації осаду стічних вод. Це буде можливо за рахунок вироблення теплової та електричної енергії шляхом будівництва системи обробки осаду. У ній будуть використані закриті камери бродіння для отримання біогазу, в комплексі з когенераційним виробництвом електричної і теплової енергії. Після реалізації проекту будуть досягнуті обсяги електроенергії, що вироблятимуться при виході комплексу на проектну потужність 4,0 МВт/год., теплової енергії 4,98 МВт/год.», - підкреслив Іван Корінько.
 

25 лютого 2016, 17:00 Распечатать статью

все новости

Вгору