1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Лабораторія телевізійного контролю підприємства має унікальне обладнання

Лабораторія ТВ-контролю КП «Харківводоканал», що запобігає виникненню аварій і сприяє проведенню планових ремонтно-відновлювальних робіт, завдяки інноваційному обладнанню виконує діагностику каналізаційних трубопроводів незалежно від погоди і умов місцевості. Фахівці постійно проводять обстеження колекторів, визначають їх технічний стан, наносять на відеозображення службові написи із зазначенням місця, часу обстеження і довжини шляху, пройденого модулем.

Унікальність даного обладнання - в його мобільності та можливості проведення телеобстеження колекторів і трубопроводів діаметром від 50 мм до 3000 мм. Відеозапис із зображенням колектора фіксується на цифрові носії для подальшої обробки та аналізу.

Як зазначив сьогодні, 22 лютого, начальник Лабораторії телевізійного контролю Петро Онацький, обстеження колекторів виконується кольоровою поворотною відеокамерою, розташованою на плаваючому або самохідному модулі. Після проведення обстеження складається дефектний акт із фотографіями окремих ділянок і описом стану трубопроводу.

«Час безпосередньої роботи модуля без підзарядки акумулятора - від 7 до 10,5 годин (в залежності від включення освітлення). Живлення лабораторії здійснюється від автономного бензоелектроагрегата потужністю 3,5 кВт/год.», - підкреслив Петро Онацький.

За словами начальника Лабораторії телевізійного контролю Петра Онацького, крім модулів, лабораторія оснащена знакогенератором, блоком безперебійного живлення, кабельною лебідкою, бензоелектростанцією, ноутбуком із телевізійним тюнером і відеообладнанням для огляду трубопроводів і запису їх фактичного стану.

22 лютого 2016, 16:30 Распечатать статью

все новости

Вгору