1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Лабораторія телевізійного контролю працює на підприємстві КП «Харківводоканал»

Понад 19 років на підприємстві КП «Харківводоканал» працює Лабораторія телевізійного контролю, яка оснащена унікальним обладнанням. Основною перевагою лабораторії є можливість проведення телеобстеження внутрішнього стану каналізаційних мереж без їх відключень і розриттів.

Як зазначив сьогодні, 19 лютого, начальник Лабораторії телевізійного контролю Петро Онацький, раніше на підприємстві була можливість проведення оглядів колекторів від 500 мм. Лабораторія була створена для огляду тунельних колекторів глибокого закладення. Наразі, після модернізації, лабораторія має можливість проведення телеобстеження колекторів та трубопроводів діаметром від 50 мм до 3000 мм. «Ми занурюємо в колодязь плаваючий модуль відповідно до діаметра застосованого трубопроводу, на якому встановлена ​​поворотна відеокамера з освітлювачами. У той час як він рухається по стокам, на моніторі відображається інформація: назва колектора, час проведення, метраж. Запис проводиться на цифровий носій, інженер лабораторії проводить огляд запису, робить стоп-кадри і опис стану трубопроводу», - підкреслив Петро Онацький.

За його словами, наявність такої лабораторії дозволяє запобігати можливим аваріям на мережах, в плановому порядку проводити ремонтно-відновлювальні роботи.

Довідка. Лабораторія телевізійного контролю була створена на підприємстві 1996 року. Все обладнання лабораторії змонтовано на базі автомобіля КамАЗ. Дана лабораторія - єдина в Україні. Фахівці підприємства надали технічну допомогу в проведенні телеінспекції каналізаційних колекторів в 15 містах країни.

19 лютого 2016, 11:00 Распечатать статью

все новости

Вгору