1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Інвестиційний проект дозволить отримати альтернативні джерела енергії

На КП «Харківводоканал» продовжує реалізовуватися інвестиційний проект з удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд, який дозволить отримати альтернативні джерела енергії.

Про це повідомив сьогодні, 16 лютого, перший заступник Генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко. Зараз фахівцями підприємства та Міжнародного банку розвитку і реконструкції допрацьовується тендерна документація. В рамках реалізації цього інвестпроекту планується будівництво споруд для виробництва електричної та теплової енергії на основі отримання біогазу, модернізація цеху зневоднення осаду і блоків біологічного очищення стічних вод. Також на комплекс біологічного очищення планується провести реконструкцію пісколовок, побудують мулопровод і завершать кільцювання тунельних колекторів Харкова.

«Після реалізації інвестпроекту отримаємо альтернативні джерела теплової (4,0 МВт годин) і електричної (4,98 МВт годин) енергії. Для потреб міста буде звільнено понад 100 гектарів землі, створимо нові робочі місця і знизимо негативний вплив на навколишнє середовище», - підкреслив Олександр Коваленко.

 

 

16 лютого 2016, 14:23 Распечатать статью

все новости

Вгору