1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Інвестиційний проект дозволяє щорічно економити понад 10 мільйонів гривень

На КП «Харківводоканал» реалізований в 2014 році інвестиційний проект по заміні каналізаційних насосних агрегатів і створення автоматичної системи керування дозволяє економити електроенергію на суму понад 10 мільйонів гривень на рік.

Про це повідомив на семінарі-практикумі з енергозбереження перший заступник Генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко. За його словами, за відсутності фактичного фінансування державних програм, саме інноваційна та інвестиційна діяльність підприємства є головним джерелом відновлення основних фондів, а також підвищення надійності інженерних систем і економії ресурсів. Зокрема, в лютому 2014 року КП «Харківводоканал» за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку завершив реалізацію інвестпроекту «Модернізація Головної каналізаційної насосної станції і 24 каналізаційних насосних станції м.Харкова з впровадженням енергозберігаючого насосного обладнання».

«Загальна вартість цього інвестпроекту склала 5,5 мільйона дол. Була виконана заміна насосних агрегатів на менш енергоємні та здатні працювати в затопленому стані. Також створили централізовану автоматичну систему управління всіма каналізаційними насосними станціями міста. За 2015 рік підприємством було отримано економію електроенергії на суму 11 мільйонів гривень », - підкреслив Олександр Коваленко.



 

12 лютого 2016, 09:43 Распечатать статью

все новости

Вгору