1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На КП «Харківводоканал» активно впроваджуються енергоефективні технології

На підприємстві одним із стратегічних напрямків роботи є впровадження енергоефективних технологій.

Про це повідомив вчора на семінарі-практикумі з енергозбереження перший заступник Генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко. За його словами, щорічно розробляється і виконується програма енергоефективності. До основних аспектів програми відноситься оптимізація системи водопостачання шляхом переведення частини абонентів на напірно-гравітаційні водоводи, установка вантузів і регуляторів тиску на водопровідних мережах. Також здійснюється оптимізація спільної роботи водопровідних та підвищувальних насосних станцій та мереж водопостачання. А ще проведення тепломодернізації будівель і споруд, впровадження енергоефективних систем опалення, вентиляції та освітлення.

«В минулому році при витратах власних коштів в сумі 17,5 мільйона гривень, підприємство за рахунок реалізації заходів програми енергоефективності отримало економію паливно-енергетичних ресурсів на суму 5,1 мільйона гривень. Ще на суму 36,9 мільйонів гривень паливно - енергетичних ресурсів зекономлено КП «Харківводоканал» завдяки проведенню заходів, які не вимагали фінансових витрат », - підкреслив Олександр Коваленко.

10 лютого 2016, 15:34 Распечатать статью

все новости

Вгору