1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На комплексі «Донець» планується впровадити нове сучасне обладнання на насосних

На комплексі водопідготовки «Донець» планується впровадження пристроїв плавного пуску на насосних станціях, що значно поліпшить роботу енергообладнання.

Як повідомив сьогодні, 26 січня, директор Комплексу Ігор Злидень, для підвищення ефективності управління системою подачі води та зменшення витрат електроенергії насосних агрегатів, планується впровадити пристрої плавного пуску на насосних станціях. Також це дозволить знизити витрати на поточний ремонт енергообладнання.

«Це дасть можливість заощадити електроенергію, підвищити роботу обладнання і в кінцевому підсумку забезпечити безперебійну подачу води в місто Харків», - зазначив Ігор Злидень.

Довідка. Пристрій плавного пуску забезпечує повільне збільшення напруги, що подається на електродвигун (насос) при його запуску. Тим самим досягається плавний розгін електродвигуна і істотне зниження значень пускового струму і крутного моменту. Пристрій плавного пуску зменшує механічне навантаження на двигун при його запуску і знижує пускові струми.

26 січня 2016, 13:37 Распечатать статью

все новости

Вгору