1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На комплексах водопідготовки КП «Харківводоканал» освятили воду

На комплексах водопідготовки КП «Харківводоканал» освятили воду

Обряди освячення води, яка подається в будинки харків'ян, відбулися сьогодні, 19 січня, на водозаборах комплексів водопідготовки «Донець» і «Дніпро» комунального підприємства «Харківводоканал».

Зокрема, на водозаборі Комплексу водопідготовки «Донець» церемонію освячення води провів настоятель Храму Володимирської ікони Божої Матері протоієрей Петро. Він розповів, що вода освячується особливим чином всього один раз в рік.

«Освячена вода несе в собі Божу благодать. Але це відбувається лише в тому випадку, якщо люди з вірою і смиренням її приймають. Тому треба цінувати і берегти освячену воду, яка є чудодійною і цілющою», - пояснив протоієрей Петро.

Як повідомив директор Комплексу водопідготовки «Донець» КП «Харківводоканал» Ігор Злидень, проведення обрядів освячення питної води на водозаборах комплексів водопідготовки вже давно стало традицією.

«Сьогодні святий день, Хрещення, і вода освячується природою і Господом Богом. Ми завжди дотримуємося духовних традицій, щоб бути добрішими і ставитися один до одного з любов'ю. Ще слід завжди пам'ятати, що вода - джерело життя, а тому треба до неї бережно ставитися», - зазначив Ігор Злидень.

Також церемонія освячення води відбулася на Краснопавлівському водосховищі.  

Довідка. Комплекси водопідготовки «Донець» і «Дніпро» займаються подачею і очищенням води, яка надходить в будинки харків'ян. КВ «Донець» здійснює забір води з річки Сіверський Донець, яка долає відстань в 40 кілометрів до Харкова. КВ «Дніпро» здійснює забір води з Краснопавлівського водосховища і перед тим, як потрапити в будинки харків'ян вона долає відстань більш ніж в 140 кілометрів.

Фотогалерея

19 січня 2019, 12:54 Распечатать статью

все новости

Вгору