1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На проведення водообміну в Краснопавлівському водосховищі виділять близько 65 мільйонів гривень

У Державному бюджеті на 2016 рік передбачено виділення 65 млн грн на проведення водообміну в Краснопавлівському водосховищі.

За словами директор Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, міський голова Геннадій Кернес і губернатор Ігор Райнін неодноразово зверталися до керівництва країни з проханням виділити гроші на водообмін, але цього так і не було зроблено. «Але нас нарешті почули, і завдяки підтримці депутатів Верховної Ради від Харківської області в держбюджеті на 2016 рік передбачили 65 млн грн. Це дозволить наповнити Краснопавлівське водосховище і, можливо, прокачати частину води в Сіверський Донець, щоб поліпшити його стан», - зазначив Віктор Кітанін.

Згідно з екологічними нормами, два рази на рік - навесні та восени - на водосховищі необхідно проводити водообмін, тобто перекачувати в нього воду з Дніпра. У реальності ж ця процедура проводиться тільки один раз на два-три роки, що негативно впливає на якість води і ставить під загрозу стабільне водопостачання кількох районів міста Харкова та Харківської області. Так, в 2014 і 2015 роках прокачування води до Краснопавлівського водосховища взагалі не проводилося.

Як повідомив начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Віктор Антоненко, водообмін в Краснопавлівському водосховищі забезпечить стабільне водопостачання Харкова і області.

28 грудня 2015, 15:46 Распечатать статью

все новости

Вгору