1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На КП «Харківводоканал» впроваджують нові технології виготовлення каналізаційних люків і переробки полімерних відходів

На КП «Харківводоканал» впроваджують нові технології виготовлення каналізаційних люків і переробки полімерних відходів.

Провідними фахівцями «Харківводоканал», спільно з представниками НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, були розроблені нові технології виготовлення полімерних люків.

Як зазначили на підприємстві, люки оглядових колодязів із полімерних компонентів якісно відрізняються від аналогів. «Вони не представляють інтересу для «мисливців за металом», володіють підвищеною ударною в'язкістю, атмосферостійкістю, мають високу теплоємність», - підкреслюють фахівці.

Протягом декількох років на підприємстві проводилися експлуатаційні випробування і більше 1500 комплектів люків підтвердили свої характеристики.

Також співробітники підприємства зазначають, що розкрадання чавунних кришок і корпусів люків оглядових колодязів не тільки завдає матеріальний збиток комунальним підприємствам, а й наражає на небезпеку життя і здоров'я громадян.

Підкреслимо, вартість люків із полімерних композицій дешевше чавунних аналогів на 35-40%.

18 грудня 2015, 12:00 Распечатать статью

все новости

Вгору