1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Якість питної води контролюється кожну годину

Якість питної води в Харкові по 116 показниками щодня контролює лабораторія санітарно-епідеміологічного контролю (ЛСЕКЯВ) і дві лабораторії Комплексів водопідготовки «Дніпро» і «Донець» - щогодини.

За словами начальника лабораторії Володимира Міщанчука, такий ретельний аналіз проб води для населення проводиться підприємством за власною ініціативою. Начальник лабораторії підкреслив, що водопровідна вода в Харкові проходить щоденну перевірку на епідеміологічну та радіаційну безпеку, хімічну нешкідливість і фізіологічну повноцінність.

Цього року кількість обов'язкових показників, за якими проводяться дослідження проб питної води, збільшилася з 47 до 59. Але контроль води для харків'ян, який проводить наше підприємство, набагато серйозніше. Відбір проб здійснюється в декількох точках водопровідної системи, не тільки планово, а й після усунення пошкоджень на мережах. Лабораторія оснащена за останнім словом техніки, тому результат досліджень ми отримуємо високоточний, на рівні європейських і світових стандартів. |Володимир Міщанчук, начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води.

Вона відповідає всім обов'язковим показникам якості, що пред'являють «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Але на якість води, що надходить безпосередньо до споживача, впливає зношений на 80% стан зовнішніх та внутрішньобудинкових мереж.

КП «Харківводоканал» виконує масштабні роботи по санації і заміні зношених труб, щоб звести до мінімуму негативний вплив забруднюючих воду вже після очищення факторів.

17 грудня 2015, 16:30 Распечатать статью

все новости

Вгору