1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Фахівці водоканалу використовують сучасні технології для санації водопровідних мереж

При проведенні робіт на аварійній ділянці водопровідної магістралі по вулиці Роганській, фахівці КП «Харківводоканал» застосовують безтраншейний метод укладання труб. Цей сучасний метод характеризується високим рівнем механізації і, на відміну від траншейною технології, меншим обсягом ручної праці.

Про це в ході прес-туру повідомив сьогодні, 8 грудня, директор Комплексу «Харківводопостачання» Владлен Волков. Він підкреслив, що роботи на даній ділянці ускладнені щільною забудовою і розташуванням у безпосередній близькості до різних підземних комунікацій, але застосовувана технологія забезпечує високу якість проведення робіт в зимових умовах.

Як повідомив Владлен Волков, перекладка, санування водоводів великих діаметрів і водопровідних вводів в житлові будинки є одним із пріоритетних напрямків у роботі підприємства. «Роботи, виконані в 2014 році, дозволили скоротити кількість аварійних ситуацій більш ніж на 1000. За постійної підтримки Харківської міської ради, підприємство щорічно збільшує обсяги робіт у цьому напрямку. Так, за кошти міського бюджету та власні кошти КП «Харківводоканал», в 2014 році перекладено 8 км водоводів, до кінця 2015 року буде перекладено 10 км, а на 2016 рік запланована перекладка 25 км», - повідомив Владлен Волков.

За словами директора Комплексу «Харківводопостачання», після виконання робіт буде проведено гідравлічне випробування на міцність і проведені роботи по промивці і санітарній обробці даної ділянки водоводу, з подальшим проведенням хімічного і бактеріологічного аналізу води.

Фотогалерея

08 грудня 2015, 12:00 Распечатать статью

все новости

Вгору