1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

З початку року в Харкові замінили близько 10 км мереж водопостачання

З початку року в Харкові замінили близько 10 км мереж водопостачання

З початку року в Харкові було замінено 10,5 км мереж водопостачання. До кінця року фахівці КП «Харківводоканал» планують замінити 25 км мереж.

Про це сьогодні, 13 липня, повідомив заступник директора Комплексу «Харьковводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада.

В даний час фахівці підприємства проводять заміну зношеної ділянки трубопроводу по вулиці Культури.

За словами Миколи Завади, ремонтні роботи проводяться методом санації, без відключення житлових будинків від водопостачання. Всього буде замінено близько 300 м труби діаметром 160 мм. Роботи охоплять частину вул. Культури - від пр. Науки до вул. Ромена Роллана.

«Тут замінять технічно зношену сталеву трубу, яка прослужила не один десяток років, на поліетиленову, гарантійний термін експлуатації якої - 50 років. Роботи проводяться безтраншейним методом, для чого виконується розріз труби в декількох місцях, після чого нова труба санується в стару без розтину проїжджої частини. Це значно прискорює роботу», - зазначив Микола Завада.

За його словами, на сьогоднішній день роботи виконані на 70%, завершити їх, включаючи впорядкування місць розриттів, планується до 20 липня. Після цього по вул. Культури буде проведено ремонт асфальтобетонного покриття.

Вже з 16 липня комунальники розпочнуть перекладку мереж по вул. Сумській, на ділянці від вул. Скрипника до пл. Театральної. Тут планують замінити 380 м трубопроводу.

Фотогалерея

13 липня 2018, 15:37 Распечатать статью

все новости

Вгору