1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Роз'яснення змін в порядок надання субсидій за послуги водопостачання та водовідведення

Роз'яснення змін в порядок надання субсидій за послуги водопостачання та водовідведення

Зміни в порядку призначення та надання субсидій населенню за послуги водопостачання та водовідведення роз'яснив сьогодні, 5 червня, директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак.

У травні 2017 року у постанову Кабінету Міністрів України №848 «Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг» було внесено зміни. Так згідно зі змінами абоненти, у яких є заборгованість по оплаті за послуги водопостачання та водовідведення понад два місяці, втрачають можливість отримання субсидії до моменту повного її погашення або укладення договору реструктуризації.

За словами Тараса Грущака, також постановою Кабінету Міністрів України №534 було затверджено порядок розрахунку і повернення до бюджету сум невикористаних субсидій. Згідно з ним, кожен абонент, якому призначена субсидія, - зобов'язаний оплачувати виставлені платежі, які ця субсидія не перекриває. У разі, коли сума субсидії перевищує фактичні обсяги споживання послуги, залишок недовикористаної субсидії в кінці року повертається на рахунки Управлінь праці та соціального захисту населення.

«Для прикладу, якщо за весь період отримання абонентом субсидії її сума склала 100 гривень, а він спожив послуг на 80 гривень, то на особовому рахунку абонента за рахунок наданої, але повністю не використаної субсидії, утворюється переплата. Якщо вона виникла через даної різниці в нарахуваннях, то переплата повертається в бюджет», - пояснив Тарас Грущак.

Відзначимо, станом на червень 2018 року, понад 160 тисяч абонентів отримують субсидії за послуги водопостачання та водовідведення.

05 червня 2018, 17:20 Распечатать статью

все новости

Вгору