1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

В 2017 році в Харкові замініли близько 24 км зовнішніх водопровідних мереж

В 2017 році в Харкові замініли близько 24 км зовнішніх водопровідних мереж

У 2017 році фахівцями КП «Харківводоканал» була проведена заміна технічно зношених зовнішніх водопровідних мереж загальною протяжністю 23,7 км.

Як повідомив заступник директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Олексій Кучеревський, даний показник на 35% вище в порівнянні з 2016 роком і на 18% перевищує запланований показник на цей рік.

«Проведення даних робіт дозволило знизити аварійність на мережах холодного водопостачання, зменшити втрати води і поліпшити якість послуг, що надаються населенню. Також було зменшено загальну кількість розриттів на території міста. Роботи проводилися, як власними силами підприємства, так і з залученням підрядних організацій за рахунок коштів міського бюджету», - зазначив Олексій Кучеревський.

За його словами, загальна вартість виконаних робіт за рахунок коштів КП «Харківводоканал» становить 94 млн грн і 37 млн ​​грн було виділено з міського бюджету підрядним організаціям.

Роботи по заміні технічно зношених водопровідних мереж проводилися в усіх районах м.Харкова. Зокрема в Київському районі було замінено понад 3,6 км водопровідних мереж, в Московському районі близько 2,7 км і в Новобаварському районі - понад 2,6 км. Роботи проводились методами санації, відкритим способом і методом горизонтально направленого буріння

«Для порівняння загальний обсяг перекладених мереж в цьому році перевищує обсяг за період з 2000 до 2011 року включно. За два останні роки фахівцями підприємства було замінено 41,2 кілометра мереж, що становить 40% від обсягу перекладених мереж за період з 1992 по 2015 рік включно», - додав Олексій Кучеревський.

Заступник директора комплексу «Харьківводопостачання» зазначив, що служби водопровідних мереж районів міста в повному обсязі забезпечені високопродуктивною технікою для проведення ремонтних робіт, а слюсарі усіма необхідними інструментами і спецодягом.

У планах підприємства на 2018 рік заміна 25 км технічно зношених водопровідних мереж. В першу чергу буде приділятися увага аварійним ділянкам, а також продовжена робота з перекладки мереж під реконструкцію внутрішньоквартальних доріг і ремонт вулично-дорожньої мережі.

Фотогалерея

28 грудня 2017, 11:16 Распечатать статью

все новости

Вгору