1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові замінили 5 км водоводів

У Харкові замінили 5 км водоводів

Бригади комплексу «Харківводопостачання» цього року замінили 5 км трубопроводів холодної води, перекладки ведуться у всіх районах міста.

Як повідомив сьогодні, 13 червня, заступник директора комплексу Микола Завада, всі намічені заходи щодо підготовки об'єктів водопровідного господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період виконуються планово, згідно з графіком. 

«Продовжуємо працювати в непростих умовах воєнного часу, усуваємо наслідки обстрілів, коригуємо режими при перебоях електропостачання, до того ж, дедалі більше відчуваємо недостатнє кадрове забезпечення. Але, незважаючи на всі проблеми, що виникають, своєчасно виконуємо заходи щодо підготовки наших об'єктів до експлуатації в опалювальний період. У рамках кампанії переклали 5 км технічно зношених або зруйнованих вибухами трубопроводів, зокрема 800 метрів у Київському районі, по 600 метрів у Основ'янському та Шевченківському. Заміни аварійних ділянок водоводів ведуться всіма районами міста. На особливому контролі тримаємо оновлення пожежних гідрантів – встановили 400 нових та ще 300 капітально відремонтованих. Також, регулярно оновлюємо запірну арматуру, обслуговуємо обладнання на водопровідних об'єктах – це важливий напрямок для безперебійної подачі води», - зазначив Микола Завада. 

За його словами, ремонтні бригади щодня усувають близько 20 аварій на мережах, лише цього року вже оперативно ліквідували 1200 позаштатних ситуацій на водоводах. Капітально відремонтували 1466 оглядових колодязів із заміною люків та 482 водорозбірні колонки. Об'ємні роботи тривають на насосних станціях, ревізуємо та заміняємо електротехнічне, механічне та насосне обладнання, обстежуємо споруди. Бригади забезпечені всім необхідним для виконання завдань будь-якої складності на об'єктах водопостачання. Єдина проблема – брак кваліфікованих кадрів, адже багато наших співробітників захищають територіальну цілісність країни.

«Основні компоненти для ремонтних та відновлювальних робіт закуповуються підприємством коштом від власної економічної діяльності. Але значну і неоціненну допомогу у різноманітній та затребуваній номенклатурі матеріалів надають і благодійні фонди, зокрема, які представляють Францію та Японію. Від імені всіх харків'ян хочу подякувати нашим спонсорам, які допомагають пережити цей складний для міста період військової агресії. Бригади забезпечені всім необхідним для виконання завдань будь-якої складності на об'єктах водопостачання. Єдина проблема – брак кваліфікованих кадрів, адже багато наших співробітників захищають територіальну цілісність країни», - наголосив заступник директора комплексу. 

13 червня 2024, 12:25 Распечатать статью

все новости

Вгору