1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

КП «Харківводоканал» просить споживачів підтримати петицію

КП «Харківводоканал» просить споживачів підтримати петицію

Комунальне підприємство«Харківводоканал» просить споживачів підтримати петицію щодо гуманітарної допомоги підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення

«За 2023 рік підприємства галузі отримали збитки у розмірі біля 12 млрд грн (біля 35 % собівартості усіх послуг). За роки війни біля 40 міжнародних та національних гуманітарних організацій надали допомогу галузі водопровідно-каналізаційного господарства, без якої в наших домівках не було би води і не працювала би каналізація. Основні з них це ЮНІСЕФ, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна організація з міграції та багато інших. Гуманітарні організації надають допомогу безпосередньо підприємствам.

На даний час Закон України «Про гуманітарну допомогу», який набрав чинності 23.01.2024, заборонив отримання гуманітарної допомоги водоканалами. Просимо на підставі ст. 93 Конституції України, ст. 89 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» подати до Верховної Ради України законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу», розширивши перелік отримувачів та набувачів гуманітарної допомоги, додавши до вказаного переліку підприємства централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», - йдеться в петиції.

Підтримати петицію можна:   https://petition.president.gov.ua/petition/225534

КП «Харківводоканал» просить підтримати петицію щодо гуманітарної допомоги підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення.

Зараз триває збір підписів. Залишилося 75 днів.

23 травня 2024, 16:19 Распечатать статью

все новости

Вгору