1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові замінили 500 метрів каналізаційних колекторів

У Харкові замінили 500 метрів каналізаційних колекторів

Бригади комплексу «Харківводовідведення» за перший квартал 2024 року замінили 507 метрів каналізаційних колекторів, провели профілактичне чищення 224 км стічних мереж та капітально відновили 144 колодязі із заміною люків та плит перекриття. 

Про це повідомив сьогодні, 4 квітня, заступник директора з виробництва комплексу Ігор Плотніков. 

«Для запобігання засмічення та виникнення аварійних ситуацій на системі стоків прочищення каналізаційних трубопроводів проводимо постійно, згідно з графіком. В обслуговуванні застосовуємо сучасні технології та використовуємо різні способи, за потребою. Також, за перший квартал поточного року планово-попереджувальним оглядом охопили понад 171 км мереж та об'єктів водовідведення. На контролі терміни виконання заявок від споживачів, щодня відпрацьовується понад 80 звернень на усунення різних аварійних ситуацій на комунікаціях нашого господарства, а всього з початку року усунули понад 4.6 тисячі засмічень», - зазначив Ігор Плотніков. 

За його словами, коригування в плани робіт вносять військові дії, що продовжуються, а пошкоджені вибухами об'єкти відновлюються в першу чергу і оперативно. Зокрема, цього року комплексно відремонтували зруйновані обстрілами ділянки водовідведення у Київському та Холодногірському районах.

«Але, незважаючи на складнощі воєнного часу, продовжуємо оновлювати зношені каналізаційні трубопроводи. З 1684.5 км міських магістралей водовідведення, які обслуговує наш комплекс, 80% має різний ступінь зношування. Тому планова заміна мереж – найважливіша мета підтримки їх безперебійного функціонування. Завдання дуже не просте навіть у мирний час, але альтернативи немає, і ми продовжуємо системно перекладати колектори, що відслужили, у всіх районах міста. Цього року намітили і ведемо значну заміну гілки трубопроводу в Новобаварському районі, де вже уклали 130 метрів і роботи тривають. У Слобідському районі капітально відремонтували із заміною обладнання аварійну ділянку – 52 метри, в Індустріальному – 32 метри, у Шевченківському – 25 метрів», - поінформував заступник директора з виробництва комплексу.

04 квітня 2024, 12:15 Распечатать статью

все новости

Вгору