1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Лабораторії «Харківводоканалу» працюють у посиленому режимі

Лабораторії «Харківводоканалу» працюють у посиленому режимі

Спеціалісти лабораторій санітарно-епідеміологічного контролю КП «Харківводоканал» посилили контроль за перевіркою якості води.

Про це повідомив сьогодні, 14 лютого, начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води КП «Харківводоканал» Андрій Стародубов.

«Незважаючи на те, що нещодавній витік нафтопродуктів у річки Харкова, в жодному разі не вплинув на належну якість водопровідної води, керівництво підприємства одразу ж ухвалило рішення посилити контроль у напрямку лабораторних досліджень. За їхніми результатами вода, що подається до будинків містян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Проте, на випадок можливого виявлення якихось відхилень від стандартів, нами завчасно розроблено комплекс оперативних ефективних заходів щодо стабілізації ситуації», - підкреслив Андрій Стародубов.

У свою чергу, начальник мікробіологічного відділу Олена Максимова поінформувала, що щодня на контрольних точках (накопичувальні резервуари чистої води, насосні та водопровідні станції підкачуючи станції, водорозбірні колонки тощо) проводиться забір 30 проб води. Усі вони детально досліджуються висококваліфікованими фахівцями за 50 необхідними показниками, серед яких основні – мікробіологічні та органолептичні. З моменту виникнення екологічної катастрофи всі параметри залишаються у нормі.

Фотогалерея

14 лютого 2024, 15:20 Распечатать статью

все новости

Вгору