1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові прочистили понад 900 км колекторів

У Харкові прочистили понад 900 км колекторів

Бригади комплексу «Харківводовідведення» у 2023 році провели профілактичне чищення 913 км каналізаційних мереж та капітально відновили 559 колодязів із заміною люків та плит перекриття. 

Як повідомив директор комплексу Ігор Вороненко, незважаючи на складності воєнного часу, у тому числі невідкладні ремонти об'єктів після влучення снарядів, провели планові заміни понад 2 км технічно зношених каналізаційних трубопроводів. 

«На постійному контролі прочищення засмічень на колекторах, тільки за минулий рік ліквідували понад 18.7 тисяч. Це трудомісткий процес, але процедура допомагає запобігти виникненню аварійних ситуацій на системах стоків. На 163 проблемних ділянках провели масштабну відновлювальну реконструкцію. У прочищенні трубопроводів поєднуємо кілька технологій і використовуємо різні методи, залежно від можливостей та ступеня забруднення. У ремонтах та перекладках застосовуємо лише сучасні та якісні матеріали», - наголосив Ігор Вороненко. 

Він поінформував, що у січні системна робота на об'єктах водовідведення триває – вже прочистили понад 75.8 км колекторів, замінили 30 люків та усунули 1.5 тисяч засорів. Також, на кількох ділянках ведуться планові перекладки каналізаційних трубопроводів. 

08 лютого 2024, 11:07 Распечатать статью

все новости

Вгору