1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові переклали 18 км водоводів

У Харкові переклали 18 км водоводів

Бригади комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» у 2023 році замінили 18,1 км трубопроводів холодної води у всіх районах міста.

Як повідомив заступник директора комплексу Микола Завада, переклали менше, ніж у довоєнний час, коли досягали – 25 км, але більше, ніж планували.

«Важливо, що ми навчилися працювати та планувати значні обсяги реконструкцій на мережах та об'єктах з урахуванням воєнного часу. Для порівняння - у 2022 році, незважаючи на інтенсивні бойові дії, бригади комплексу оновили 10 км мереж. У 2023 році планували замінити – 12 км, але значно перевиконали намічене. Лише у Салтівському районі, де наші водоводи найбільше постраждали від обстрілів, було перекладено 3.8 км мереж, понад 2 км – у Новобаварському та Шевченківському. Продовжуємо обслуговування та ревізію трубопроводів з ремонтом та встановленням нового обладнання. Зокрема, розмістили понад 400 одиниць запірної арматури та 565 пожежних гідрантів, також упорядкували 600 оглядових колодязів із заміною люків та 2300 вуличних колонок»,- зазначив Микола Завада.

За його словами, понад 2 км зовнішніх трубопроводів було пошкоджено обстрілами і такі реконструкції потребують значних витрат часу та ресурсів. Але, за рідкісними винятками, намагаємося відновити подання послуг оперативно.

«Минулого року наші майстри щодня усували близько 20 аварій на мережах, а всього було ліквідовано понад 7 тисяч нештатних ситуацій на водоводах. Бригади забезпечені всім необхідним для виконання завдань будь-якої складності на об'єктах водопостачання. Єдина проблема – нестача кваліфікованих кадрів, адже багато наших співробітників захищають територіальну цілісність країни», - наголосив заступник директора комплексу.

Фотогалерея

22 січня 2024, 12:49 Распечатать статью

все новости

Вгору