1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На КП «Харківводоканал» оптимізують роботу об'єктів водопостачання

На КП «Харківводоканал» оптимізують роботу об'єктів водопостачання

На підприємстві реалізується комплекс заходів щодо модернізації електроприладів та насосного обладнання, а також оптимізації роботи насосних та перекачувальних станцій комплексу «Харківводопостачання».

Як повідомив начальник управління артезіанського водопроводу та насосних станцій Олександр Черняєв, на об'єктах водопостачання продовжуються масштабні оновлення та заміни зношеного старого обладнання на більш ефективно працююче, сучасне.

«На станціях планово встановлюємо нові зразки запірної арматури з реконструкцією всіх обслуговуючих вузлів. Як результат, навіть при значних замінах та комплексних ремонтах насосного та електроустаткування роботи виконуємо без відключення послуг споживачам. Також модернізували та провели профілактику електротехнічного обладнання та перевірку вимірювальних приладів, що дозволяє при експлуатації уникнути перебоїв у роботі станцій та призведе до зменшення аварійних ситуацій на водопровідних мережах», - зазначив Олександр Черняєв.

За його словами, у період військових дій розробили заходи, які дозволяють мінімально відключати водопостачання харків'янам. Зокрема, масштабні заміни та реконструкції на станціях проводимо в нічний час. Також, встановили альтернативні джерела електропостачання для забезпечення функціонування об'єктів у разі виникнення різних позаштатних ситуацій. 

Згідно зі складеним графіком, модернізацію насосних та перекачувальних станцій буде продовжено і наступного року, підкреслив начальник управління.

28 грудня 2023, 11:37 Распечатать статью

все новости

Вгору