1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На об'єкті КП «Харківводоканал» створено мурал

На об'єкті КП «Харківводоканал» створено мурал

На відновленому після обстрілу об'єкті комунального підприємства «Харківводоканал» на вулиці Шевченка створено новий 47-метровий мурал за ескізами харківської художниці Карини Жернової.

За її словами, у малюнку переплелися кілька сюжетних ліній – подяка комунальникам та водоканальцям, зокрема, за підтримку комфорту у міських квартирах. Так само – птахи, як національний символ нашої свободи та незалежності. Гарна дівчина у вишиванці з колосками хліба, поєднує це, як знак відродження нашої країни та нашого міста.

«Ідея розписати постраждалі від обстрілів будівлі та перетворити їх на арт-об'єкти була схвалена мером Харкова Ігорем Олександровичем Тереховим. Із цього все й почалося. Новий задум створити мурал про роботу комунальників прийшов не випадково. Так склалося, що коли я прикрашала пошкоджені будинки, поряд працювали майстри – водоканальці. Вони не тільки з цікавістю спостерігали за моєю роботою, але й подарували робочу каску, як захист від штукатурки, що обсипається. Ось ця зустріч і підштовхнула до створення такого масштабного муралу, який об'єднав кілька тематик. Сині хвилі – це, звичайно, вода, яка дає життя і є основою всього живого. Колонка, як символ водоканалу та всіх комунальників. Поживна волога наповнює нашу землю, поля, стверджуючи, що в наших силах все знову відродити і зробити ще краще», - зазначила Карина Жернова.

Художниця наголосила, що всі картини малює з величезним бажанням змінити Харків, привнести на його вулиці яскраві фарби, підняти настрій харків'янам.

Фотогалерея

19 вересня 2023, 10:50 Распечатать статью

все новости

Вгору