1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Співробітники КП «Харківводоканал» стали донорами

Співробітники КП «Харківводоканал» стали донорами

КП «Харківводоканал» приєдналося до благодійної акції зі здачі плазми крові  для потреб ЗСУ.

Як зазначила голова первинної профспілкової організації КП «Харківводоканал» Наталія Муравйова, перші 25 співробітників підприємства вже стали донорами та поділилися своєю кров'ю з пораненими бійцями ЗСУ.

«Продовжуються кровопролитні бої зі звільнення захоплених ворогом територій. Завдяки нашому донорству тяжко поранені військові зможуть отримати дуже важливу допомогу в лікуванні. Але крові потребують не тільки захисники-воїни, а й звичайні жителі, адже ворог підступно обстрілює наші міста та селища. Саме в такий непростий час нам важливо бути разом і підтримувати один одного. Серед водоканальців є ті, хто сьогодні на передовій. А ми в тилу продовжуємо забезпечувати водопостачання у місті-мільйоннику та стаємо донорами. А разом наближаємо перемогу», - наголосила Наталія Муравйова.

За її словами, попередньо потенційним донорам визначали рівень гемоглобіну та стан здоров'я. Тільки після цього лікарі дають дозвіл на здачу плазми крові.

«Наступна благодійна акція планується на кінець вересня, бажаючих запрошуємо приєднатися», – поінформувала Наталія Муравйова.

Довідка. Завдяки такому донорству тяжко поранені військові як у стаціонарі, так і на передовій безкоштовно отримають препарати із плазми крові. Це ті ліки, які рятують українських захисників при крововтраті та опіках. Особливо при вогнепальних, осколкових та вибухових пораненнях. Також вони життєво необхідні хворим з тяжкими інфекційними ураженнями та хворим з ослабленим імунітетом. Використовуються препарати плазми крові та при синдромі тривалого стиснення внаслідок завалів та вибухів.

Фотогалерея

31 серпня 2023, 08:47 Распечатать статью

все новости

Вгору