1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

В Харькове переложили 9.9 км водоводов

В Харькове переложили 9.9  км водоводов

З початку поточного року ремонтні бригади комплексу «Харківводопостачання»  у рамках підготовки об'єктів до осінньо-зимового періоду переклали понад 9.9 км технічно зношених ділянок водоводів.

Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада, планові заміни зношених ділянок не лише ведуть до зниження кількості аварійних ситуацій на мережах та скоротять вимушені  відключення споживачів від послуг, а й значно покращують якість води.

«Незважаючи на складності воєнного часу, водоводи продовжуємо перекладати у всіх районах міста. Найбільше реконструкцій провели у Київському районі, зокрема на Північній Салтівці, де з початку року замінили 2.8 км мереж. Насамперед реставруємо водоводи, які постраждали від обстрілів. Значні заміни провели у Новобаварському, Шевченківському та Салтівському районах міста. Істотні заміни на зовнішніх мережах закінчили на вулиці Івана Камишева, Салтівським шосе, проспектом Любові Малої /вулиці Михайла Петренка, провулком Джутова, вулицею Костянтина Калініна, проспектом Льва Ландау та Полтавським Шляхом», - зазначив Микола Завада.

За його словами, у довоєнний час ремонтники підприємства щорічно перекладали понад 24 км водоводів, і це значно покращувало надійність роботи водопроводів у місті. Але обстріли інфраструктури, у тому числі й попадання у наші  об'єкти, додало роботи з ремонтами та заміною зруйнованих ділянок трубопроводів.

«Замість активного відновлення мереж ми займаємося аварійними ремонтами. На сьогодні трубопроводи Харкова зношені більш, як на 60 відсотків. А прильоти та позаштатні відключення електропостачання ще більше створюють проблемних моментів в експлуатації нашого господарства. Але ситуація контрольована і, не дивлячись на труднощі, всі наші зобов'язання перед харків'янами ми виконуємо та продовжуємо надавати всі заявлені послуги», - наголосив Микола Завада.

22 серпня 2023, 15:13 Распечатать статью

все новости

Вгору