1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Шевченківському районі прочистили 20 км мереж водовідведення

У Шевченківському районі прочистили 20 км мереж водовідведення

Бригади комплексу «Харківводовідведення» з початку року прочистили 20 км каналізаційних трубопроводів у Шевченківському районі. Зокрема, закінчують профілактичні роботи на колекторі діаметром 600 мм на вулиці Клочківській, 191-д.

Як повідомив сьогодні, 10 серпня, начальник Шевченківської районної експлуатаційної ділянки Віталій Силенко, за цією адресою завершується прочищення 300 метрів ділянки каналізаційного трубопроводу, який приймає стоки від значної частини району.

«Ревізійне очищення ведемо у два етапи – спочатку механічним способом витягли тверді та нерозчинні предмети, що забивають системи стоків та створюють пробки, а потім за допомогою гідродинамічної машини прибрали мулові поклади. Профчистка мереж водовідведення – обов'язкова процедура підготовки наших об'єктів до осінньо-зимового періоду. Одночасно упорядкували 35 оглядових колодязів із заміною люків та плит перекриття. Планово-попереднім оглядом охопили понад 50 км трубопроводів», - наголосив Віталій Силенко.

За його словами, з початку року ремонтники дільниці замінили 160 метрів каналізаційних колекторів різних діаметрів. А всього, з початку повномасштабного вторгнення, понад 300 метрів.

«У Шевченківському районі зафіксували 15 влучень у наші об'єкти. Аварійні ситуації, що виникли, усували негайно, до того ж з дотриманням усіх технологічних вимог і без відключення споживачів. Траплялося працювати під безперервну канонаду та в неповному складі, але всі посадові зобов'язання ми виконували. І навіть під обстрілами харків'яни не відчували незручностей з вини майстрів комплексу чи нашої бездіяльності. Системи стоків серйозно постраждали не лише від самих вибухів та подальших руйнувань, а й від відключень електроенергії після ворожого обстрілу критичної інфраструктури міста. Зокрема це призвело до порушення гідравлічного режиму роботи наших комунікацій», - зазначив начальник Шевченківської районної експлуатаційної ділянки.

Віталій Силенко звернувся до харків'ян із проханням - дбайливо ставиться до каналізаційних систем і не перетворювати їх на сміттєпроводи.

«Культура поводження з водовідведенням дуже проста – все, що не розчиняється у воді, не потрібно спускати у каналізацію. Зокрема, стокові мережі забивають вологі серветки та відходи продуктів», – поінформував він.

Фотогалерея

10 серпня 2023, 10:16 Распечатать статью

все новости

Вгору