1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На Новобаварському проспекті перекладають колектор

На Новобаварському проспекті перекладають колектор

Бригади комплексу «Харківводовідведення» завершили роботи з перекладки 115 метрів зруйнованої ділянки каналізаційного колектора діаметром 500 мм із заміною 3 оглядових колодязів у Новобаварському районі.

Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводвідведення» Ігор Вороненко, роботи із заміни ділянки трубопроводу закінчено, районна бригада розпочала благоустрій території.

«Продовжуємо поетапне перекладання колектора, який є важливим об'єктом критичної інфраструктури та забезпечує харків'ян комфортними умовами проживання. Об'єкт приймає стоки від 7 насосних станцій, забезпечує водовідведення не лише Новобаварського району, а й селища Пісочин та Солоницівської промзони. На сьогодні вже оновили понад 500 метрів трубопроводу. В рамках ревізії було відзначено значні руйнування на даному колекторі, враховуючи ці свідчення, плануємо продовжити реконструкцію для запобігання виникненню серйозних аварійних ситуацій. Роботи ускладнені глибиною залягання мереж стоків – а це іноді до 7-8 метрів, та численними комунікаціями у місці виробництва. Доводиться виконувати багато робіт вручну, замінюючи спецтехніку, яка не дістає на глибину понад 5 м. Капітально відновили каналізаційні колодязі із заміною люків та плит перекриття. При заміні використовували нові якісні матеріали - поліетиленові труби, які не піддаються корозії», - наголосив Ігор Вороненко.

Ігор Вороненко зазначив, що ремонтні роботи проводять майстри районної експлуатаційної дільниці, начальник Дмитро Мурза та дільниці з ремонту мереж каналізації під керівництвом В'ячеслава Язикова. А всього з початку року бригади комплексу «Харківводовідведення» вже замінили понад 340 метрів колекторів.

Дмитро Мурза зазначив, що попередньо налагодили агрегати, що перекачують, що є важливою умовою початку реконструкції колектора, забезпечивши харків'ян, незалежно від ремонтних робіт, повноцінними послугами водопостачання та водовідведення. Ремонтні роботи на об'єкті завершено, відводимо спецтехніку та наводимо порядок на території.

05 травня 2023, 12:47 Распечатать статью

все новости

Вгору