1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові приховані течі на водоводах знаходить лабораторія

У Харкові приховані течі на водоводах знаходить лабораторія

Фахівці лабораторії діагностики роботи водопровідних мереж комплексу «Харківводопостачання» допомагають виявляти приховані течі води на трубопроводах.

Як повідомив сьогодні, 27 березня, інженер-геодезист Володимир Гробов, приховані течі на мережі шукають на проспекті Людвіга Свободи у Шевченківському районі.

«На нашому підприємстві технологію пошуку прихованих витоків води відпрацювали вже давно, і в цьому процесі не останню роль відводиться нашій  лабораторії. Вона оснащена сучасним ефективним обладнанням, застосовуючи яке ми точно визначаємо місце пориву та течі води. Це дозволяє значно знизити невиробничі втрати води та приносить суттєвий  економічний ефект за рахунок скорочення підготовчих та земляних робіт, які проводять аварійні бригади. Спеціальними приладами наші фахівці досліджують мережі між оглядовими колодязями та вказують точне місце течі. Зокрема, зараз на водоводі на проспекті Людвіга Свободи майстри районної ділянки вже розпочали ліквідацію аварійної ситуації. А ми їдемо далі, на новий об’єкт», - зазначив Володимир Гробов.

За його словами, окрім пошуку прихованих витоків висококваліфіковані інженери лабораторії беруть безпосередню участь у проведенні гідравлічних розрахунків на мережах, що дає змогу оптимізувати напір води. Усі ці  дії дозволяють скоротити фінансові втрати підприємства.

27 березня 2023, 15:17 Распечатать статью

все новости

Вгору