1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Новобаварському районі відновлюють мережі водовідведення

У Новобаварському районі відновлюють мережі водовідведення

Бригади комплексу «Харківовідведення» завершили перекладку 36 метрів каналізаційного колектора діаметром 500 мм на Новобаварському проспекті, 103 у Новобаварському районі.

Як повідомив сьогодні, 16 березня, начальник дільниці з ремонту мереж водовідведення В'ячеслав Язиков, техніку відведено, закінчується благоустрій території з підготовкою для укладання асфальтового покриття.

«На даному самопливному каналізаційному колекторі замінили понад 30 метрів аварійної, пошкодженої корозією ділянки трубопроводу. Застосовували метод санації як найбільш економічно обґрунтований у міських умовах, глибина залягання мереж близько 4 метрів. Ремонтували новими якісними матеріалами - поліетиленовими трубами. що не піддаються корозії. Надалі намітили упорядкувати два прилеглі каналізаційні колодязя. Щоб не створювати дискомфорту харків'янам, роботи проводились без відключення абонентів, було налагоджено паралельне перекачування стоків насосними агрегатами», - наголосив В'ячеслав Язиков.

За його словами, цей колектор є важливим об'єктом критичної інфраструктури. Він приймає стоки від кількох насосних станцій, що забезпечують водовідведення п. Пісочин, Солоницівської промзони та більшої частини Новобаварського району. На виробництві було задіяно бригади дільниці з ремонту мереж водовідведення та Новобаварської районної експлуатаційної ділянки.

«Незважаючи на військовий стан, ми продовжуємо контролювати стан харківських каналізаційних комунікацій. Окрім аварійних, ремонтних та профілактичних робіт, виконуємо всі планові перекладки та заміни трубопроводів, відновлюємо каналізаційні колодязі. Тільки з початку року вже замінили 150 метрів колекторів», - наголосив начальник дільниці з ремонту мереж водовідведення.

16 березня 2023, 13:52 Распечатать статью

все новости

Вгору