1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові якість води відповідає всім санітарним нормам

У Харкові якість води відповідає всім санітарним нормам

Згідно з щоденними результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП «Харківводоканал» якість водопровідної води, яка подається до будинків харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Про це повідомив сьогодні, 14 березня, начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води КП «Харківводоканал» Андрій Стародубов.

«У період воєнного часу ми продовжуємо здійснювати щоденний контроль якості водопровідної води на всіх контрольних точках відбору. Проби беруться в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних і водопровідних станціях, водорозбірних колонках, аналізується вся водопровідна мережа, по якій вода надходить нашим споживачам, які проживають у багатоповерхових будинках і приватному секторі. Щодня відбувається відбір понад 40 проб води. Проводимо вимірювання  показників якості водопровідної води відповідно до всіх санітарних норм та стандартів. Зазначу, що якість водопровідної води, що надходить до квартир харків'ян, за період військових дій не погіршилася. Бувають тимчасові погіршення, зокрема після припинення подачі води в мережі та подальшого відновлення, але це короткочасне явище. А зміни пов'язані з погодними умовами та сезонами відбуваються постійно, щороку», - підкреслив Андрій Стародубов.

За його словами, при відключенні електроенергії лабораторія продовжує працювати та виконувати покладені функції автономно, використовуючи генератор.

«Якість водопровідної води перевіряється за чотирма основними напрямками: бактеріології, вірусології, паразитології та гідробіології. Наша лабораторія оснащена сучасним вимірювальним та допоміжним обладнанням, яке обслуговують висококваліфіковані спеціалісти. Вони проводять вимірювання показників якості водопровідної води відповідно до всіх санітарних норм та стандартів. Якість водопровідної води знаходиться у нас під постійним контролем, і вона відповідає всім встановленим нормам та стандартам. Але якщо якісь показники перевищують норму, ми про це негайно повідомляємо на місце забору води і фахівці вживають необхідних дій, спрямованих на покращення якості води», - зазначив начальник лабораторії.

Він поінформував, що вода, перед подачею до міста, також проходить усі необхідні попередні етапи очищення на комплексах «Донець» та «Дніпро».

Фотогалерея

14 березня 2023, 15:48 Распечатать статью

все новости

Вгору