1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові у 2022 році замінили 361 люк на об'єктах водопостачання

У Харкові у 2022 році замінили 361 люк на об'єктах водопостачання

Бригади комунального підприємства «Харківводоканал» у 2022 році замінили 361 люк на об'єктах водопостачання.

Як повідомили на підприємстві, залежно від місця розташування та технічних вимог, застосовуються три види люків, різних модифікацій та якісних характеристик. Старі та пошкоджені люки замінюють на сучасні, більш надійні у використанні. По всьому місту ведеться заміна бетонних люків старого зразка, які розташовані у зеленій зоні, на довговічні, полімерні. Зокрема, на 54 колодязях оновили бетонні кришки у Новобаварському районі, які здебільшого розташовувалися саме у зеленій зоні. На проїжджій частині традиційно встановлюються чавунні люки, як найбільш міцні.

У Салтівському районі накрили 87 колодязів, у Київському – 56, у Шевченківському – 51, частину з яких було зруйновано у зв'язку з військовими діями.

Як відмітив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада, аварійно-диспетчерська служба відповідально реагує на всі заявки про відсутність кришки колодязя. Оперативно проводиться заміна люків на проїжджій частині, на пішохідних переходах, у місцях, де розташовані соціальні, торгові чи офіційні будівлі. Одночасно із заміною люків ремонтники ревізують і оновлюють запірну арматуру на мережах, упорядковують оглядовий колодязь. Він зазначив, що за останні роки тенденція до крадіжок люків у Харкові значно зменшилась.

Однак навіть один відкритий колодязь може спричинити серйозні травми пішоходів, особливо дітей, туди так само можуть впасти тварини. Особливо, у темний час доби, коли до того ж, у зв'язку з ворожою агресією,  вулиці не освітлюються. А відсутній люк на проїжджій частині може призвести до серйозної аварії, якщо туди потрапить колесо автомобіля.

Тому будьте уважні, і, помітивши відкритий каналізаційний  або водопровідний  колодязь, повідомляйте про це диспетчерську службу Харківводоканалу за номером – 15-33.

01 лютого 2023, 13:52 Распечатать статью

все новости

Вгору