1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові відновлюють каналізаційний колектор

У Харкові відновлюють каналізаційний колектор

Бригади комплексу «Харківводовідведення» ведуть відновлювальні роботи на аварійній ділянці каналізаційного колектора діаметром 600 мм по вул. Плеханівській у Слобідському районі.

Про це повідомив сьогодні, 20 січня, начальник районної експлуатаційної ділянки Віталій Пилипенко.

«Аварійна ситуація сталася на території стадіону «Металіст»  5 січня, о 8 годині вечора, якраз напередодні Різдвяних свят. Керівництво комплексу зреагувало миттєво та оперативно організувало роботи з локалізації аварії. Аварійники негайно виїхали на місце і відразу приступили до відновлення нештатної ситуації, що виникла, на цій технічно зношеній ділянці трубопроводу. Виконали масштабний обсяг підготовчих та земляних заходів при глибині залягання колектора 6 м. Сьогодні завершили перший етап - замінили 23 м трубопроводу щадним і економічно вигідним методом - санації. Також, реконструювали 4 каналізаційні колодязі, збільшивши їх діаметр до 1500 мм. Відновлювальні роботи на даній ділянці закінчені, упорядковуємо місце котловану», - зазначив Віталій Пилипенко.

За його словами, щоб не створювати незручностей харків'янам і не відключати послуги, на місці аварії було налагоджено паралельне перекачування стічних вод.

«Цей колектор приймає стоки з кількох мікрорайонів центральної частини міста та безпосередньо зі Слобідського району. Це важливий об'єкт критичної інфраструктури, тому для прискорення процесу у ремонтних роботах задіювали виробничі служби не лише нашого комплексу, а й інших підрозділів підприємства. У перші дні залучали понад 15 одиниць спецтехніки. Позмінно працювали у вихідні дні, незважаючи на зниження температури до -15 градусів. З відповідальним завданням впоралися в дуже стислий термін, саме завдяки злагодженій командній роботі», - наголосив Віталій Пилипенко.

Він поінформував, що на даний момент бригади готуються до оновлення другої ділянки гілки трубопроводу завдовжки 20 м. Замість каналізаційних мереж, що відслужили свій термін, прокладаються довговічні в експлуатації із сучасних матеріалів.

Фотогалерея

20 січня 2023, 09:59 Распечатать статью

все новости

Вгору