1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На Полтавському Шляху оперативно завершили перекладання ділянки водоводу

 На Полтавському Шляху оперативно завершили  перекладання ділянки водоводу

Бригади комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» учора, 23 грудня, оперативно завершили заміну 84 м технічно зношеної ділянки водоводу діаметром 800 мм на вулиці Полтавський Шлях у Холодногірському районі.

Як повідомив начальник ділянки з перекладання та санації водопровідних мереж КП «Харківводоканал» Ніяз Ахмедов, водопостачання у повному обсязі було відновлено о 18:00.

«Перекладка планова проводили методом санації, щоб не порушувати міську інфраструктуру. Ділянку технічно зношеного та аварійного трубопроводу замінили сучасною та практичною поліетиленовою трубою, термін експлуатації якої понад 50 років. Сьогодні АВБ проводять благоустрій території», - зазначив Ніяз Ахмедов.

За його словами, цей водовід забезпечує водою значну частину абонентів Холодногірського та Новобаварського районів, тому ремонтники ділянки, щоб не створювати незручностей споживачам, заздалегідь планують усі процеси та заміну мереж проводять без відключення абонентів. Водопостачання відключали лише на короткий період перепідключення мереж.

«Враховуємо, як складно нашим мешканцям переносити військові тягарі, тому намагаємося, навіть при перепідключенні водоводів врахувати всі нюанси та провести весь цикл робіт із повним забезпеченням водопостачання харків'ян. При реконструкції на мережах, заплановано і заміну запірної арматури, капітальне відновлення оглядових колодязів, це мінімізує аварійні ситуації та покращить якість води в будинках мешканців району», - наголосив Ніяз Ахмедов.

Начальник ділянки з перекладання та санації водопровідних мереж наголосив, що не дивлячись на ворожу агресію, роботи з перекладання технічно зношених мереж холодного водопостачання ведуться по всіх районах міста згідно з графіком. При виконанні робіт застосовуються сучасні способи та підходи, такі як горизонтально-спрямоване буріння та безтраншейний метод перекладання нових трубопроводів у вже існуючі мережі без порушення асфальтобетонного покриття. Ці технології дозволяють виконувати заміну ділянок аварійних водопровідних мереж без руйнування міської інфраструктури та значною мірою скорочують витрати на ремонти мереж та відновлення дорожнього покриття.

Учора, 23 грудня, ремонтні бригади підприємства усунули 19 поривів на мережах холодного водопостачання та упорядкували 8 оглядових колодязів. Сьогодні відновлюють 19 позаштатних ситуацій на водоводах. У місті працює 15 АВР.

Фотогалерея

24 грудня 2022, 10:00 Распечатать статью

все новости

Вгору