1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Новобаварському районі відновлюють каналізаційні колодязі

У Новобаварському районі відновлюють каналізаційні колодязі

Бригади Новобаварської ділянки Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» відновлюють каналізаційний колодязь, що приймає стоки з вулиць приватного сектору.

Як повідомив сьогодні, 23 листопада, начальник Новобаварської районної експлуатаційної ділянки Дмитро Мурза, роботи виконуються спільно з майстрами служби з ремонту мереж каналізації.

«Усунення аварійної ситуації, яка виникла на технічно зношеному каналізаційному колодязі діаметром 1000 мм та глибиною залягання чотири метри розпочали на початку місяця. Виконали значний обсяг земляних та підготовчих робіт, так котлован для подальшого відновлення системи водовідведення довелося розширити до 100 квадратних метрів. Демонтували колодязь, замінили понад чотири метри аварійної ділянки трубопроводу. Щоб не створювати додаткових незручностей харків'янам, реконструювали об'єкт без відключення споживачів, для цього попередньо приєднали паралельний трубопровід. На даний момент закінчуємо відновлення колодязя, також повністю перевірили функціонування всього обладнання. Повний цикл ремонтних робіт з подальшим упорядкуванням місця розриття намітили завершити до кінця тижня. Відразу підготуємо ділянку для подальшого асфальтування», – зазначив Дмитро Мурза.

За його словами, незважаючи на складнощі воєнного часу, служби комплексу «Харківводовідведення» продовжують контролювати систему відведення стоків у Харкові, як і раніше, виконуються всі технологічні ремонти та ревізії, завершено підготовку об'єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період. Зокрема, у Новобаварському районі у поточному році замінили 33 технічно зношені люки та упорядкували понад 50 каналізаційних колодязів з ремонтом плит перекриття. Також, завершили профілактичне прочищення 13 км каналізаційних мереж.

«У липні експлуатаційні бригади спільно з ділянкою з ремонту мереж каналізації після капітальної заміни здали в експлуатацію важливий об'єкт критичної інфраструктури водовідведення у Новобаварському районі – переклали 200 м самопливного каналізаційного колектора діаметром 500 мм із заміною восьми оглядових колодязів. Своєчасно реагуємо на всі звернення наших споживачів та виконуємо усі заявки у день надходження. Підвищену увагу приділяємо оперативній ліквідації закупорок на каналізаційних трубопроводах, щоб не допускати аварійних ситуацій та витікання стоків. Так, ситуація з інфраструктурою у місті після ворожого нападу дуже не проста, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб тримати у належному стані свої об'єкти», - наголосив начальник Новобаварської районної експлуатаційної ділянки.

Фотогалерея

23 листопада 2022, 11:55 Распечатать статью

все новости

Вгору