1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

КП «Харківводоканал» готує насосні станції до експлуатації в осінньо-зимовий період

 КП «Харківводоканал» готує насосні станції до експлуатації в осінньо-зимовий період

Комунальне підприємство «Харківводоканал» у рамках заходів щодо підготовки об'єктів водопостачання до експлуатації в осінньо-зимовий період проводить відновлювальні та ремонтні роботи на всіх насосних станціях міста.

Про це повідомив сьогодні, 22 серпня, начальник насосних станцій та резервуарів чистої води управління артезіанського водопроводу та насосних станцій комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Олександр Черняєв.

«Відновлювальні та ремонтні роботи на всіх насосних станціях для підготовки цих об'єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період ведемо згідно з графіком, планово. В рамках чого капітально реконструюємо споруди, зруйновані ворожими обстрілами. Відновлюємо покрівлю, міняємо розбиті віконні отвори та стекла, перевіряємо системи опалення та енергозбереження. Одним словом, виконуємо весь комплекс робіт, щоб в опалювальний період наші насосні станції працювали у штатному режимі, стабільно забезпечуючи харків'ян водопостачанням», - зазначив Олександр Черняєв.

За його словами, на особливому контролі реставрація та запуск у роботу об'єктів у найбільш постраждалих від обстрілів житлових масивах міста – Північній Салтівці, селищах Жуковського та П'ятихатки. Вже завершили всі відновлювальні роботи на розміщених тут зруйнованих насосних станціях, вони знову функціонують та повною мірою забезпечують водопостачання мешканців.

«Проводимо не лише ремонти, а й готуємо резервний запас насосних агрегатів, запасні варіанти комунікаційних перепідключень до електропостачання, одним словом, намагаємося врахувати виникнення можливих позаштатних ситуацій, щоб оперативно запобігти або усунути їх. Не дивлячись на складнощіі воєнного часу, не лише відновлюємо та підтримуємо функціонування станцій, а й модернізуємо, застосовуючи сучасні технології та підходи. Наприклад, у місцях розташування висотних забудов передбачили додаткові підкачувальні пристрої,  для подачі води на верхні поверхи», - підкреслив начальник насосних станцій.

Він поінформував, що всі заходи на насосних станціях виконуються без відключення споживачів або з мінімальним короткочасним відключенням, але без шкоди для якості виконуваних робіт.

«Головне сьогодні – турбота про харків'ян, враховувати інтереси наших споживачів та мінімізувати дискомфорт у квартирах. Ми з цим завданням справляємось», - зазначив Олександр Черняєв.

Фотогалерея

22 серпня 2022, 13:13 Распечатать статью

все новости

Вгору