1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На підприємстві планується впровадження енергоефективного міжнародного стандарту

Впровадження міжнародного стандарту ISO 50001 на КП «Харківводоканал» є важливим завданням на найближчий час.

Про це повідомив сьогодні, 15 березня, начальник служби енергоменеджменту КП «Харківводоканал» Станіслав Третьяков. За його словами, у зв'язку з обраним курсом України на вступ до ЄС система енергоменеджменту підприємства повинна повністю відповідати прийнятим міжнародним стандартам. В рамках впровадження ISO 50001 фахівці підприємства беруть участь у Проекті технічної допомоги UKR IEE «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» ООН з промислового розвитку (UNIDO). Він фінансується за рахунок Глобальної екологічної фундації (GEF).

«Проект передбачає реалізацію пілотних проектів зі створення систем енергоменеджменту на підприємствах, підвищенню енергоефективності та підтримки оптимізації систем, які споживають енергію на виробництві. Протягом десяти останніх років КП «Харківводоканал» вклало понад 125 млн гривень власних і кредитних коштів у реалізацію заходів з енергоефективності. Завдяки цьому вдалося заощадити паливно-енергетичних і матеріальних ресурсів на суму понад 213 млн грн. І як наслідок, економічний ефект в останні роки істотно підвищується», - підкреслив Станіслав Третьяков.

Довідка. ISO 50001 (ISO 50001: 2011 «Energy management systems - Requirements with guidance for use») - міжнародний стандарт, створений Міжнародною організацією зі стандартизації для управління енергосистемами. Він визначає вимоги для установки, впровадження, супроводу та поліпшення системи енергоменеджменту, мета якої - дозволити організації слідувати системному підходу в досягненні послідовного поліпшення енергосистеми, включаючи енергоефективність, енергобезпеку і енергоспоживання.

15 березня 2016, 13:29 Распечатать статью

все новости

Вгору