1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Краснопавлівське водосховище - другий за потужністю джерело питного водопостачання міста

Комплекс водопідготовки «Дніпро» створено у 1982 році для забезпечення міста Харкова та інших населених пунктів області питною водою з Краснопавлівського водосховища, яке заповнюється з каналу «Дніпро-Донбас». Забір води здійснюється з щорічним підйомом близько 60 млн м³ на рік.

Очищення та транспортування відбувається за двома магістральними водоводами: до міста Харкова і до міста Лозова.

Як зазначив сьогодні, 11 березня, директор Комплексу водопідготовки «Дніпро» Максим Панченко, комплекс складається з трьох  споруд з очищення та транспортування води.

«Перший майданчик - унікальний водозабір, поєднаний з насосною станцією глибиною 29 метрів, призначений для забору води з Краснопавлівського водосховища і подачі її для очищення на майданчик 2-го підйому. Другий майданчик - це блок очисних споруд: насосна станція, хлоропереливна станція, дослідно-промислова установка з амонізації води, а також допоміжні служби - автотранспортний цех, ділянка по ремонту і технічному обслуговуванню будівель і споруд, цех з ремонту та технологічного обслуговування енергетичного і механічного устаткування. І третій майданчик в даний час виведений в «гарячий резерв», - зазначив Максим Панченко.

Нагадаємо, що Краснопавлівське водосховище - друге за потужністю джерело питного водопостачання міста. Водосховище запроектовано як наливне, сезонного регулювання, водообмін в якому повинен проводиться 2 рази на рік - в осінній і весняний періоди.

11 березня 2016, 16:52 Распечатать статью

все новости

Вгору