1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На підприємстві впроваджений власний механізований комплекс прочищення каналізаційних колекторів великого діаметру

На КП «Харківводоканал» розроблено і впроваджено механізований комплекс механічного прочищення каналізаційних колекторів діаметром понад 500 мм.

Про це повідомив сьогодні, 10 березня, начальник районної експлуатаційної дільниці Орджонікідзевського району Комплексу «Харківводовідведення» Сергій Забєлін.

За його словами, під час експлуатації мереж водовідведення в трубах відбувається поступове накопичення мулового осаду. Прочищення мереж водовідведення міста Харкова проводилася раніше шляхом застосування механічних і гідродинамічних способів, які були витратними, трудомісткими і малоефективними. «Тому, з метою виключення недоліків гідродинамічного і механічного методів, для вирішення завдань підвищення надійності роботи каналізаційних мереж, продуктивності праці, зниження трудомісткості роботи, підготовки мереж до ремонту підприємством було розроблено та впроваджено власний механізований комплекс механічного прочищення каналізаційних колекторів», - пояснив Сергій Забєлін, розробник інновації.

Як зазначив Сергій Забєлін, впровадження даного комплексу дозволяє забирати до 95% мулового осаду, при цьому забезпечується прочищення колекторів без порушення цілісності зводу, мінімізуються трудові і фінансові витрати, а також скорочується термін прочищення колекторів.

Нагадаємо, Харківський Водоканал є базовою організацією в Україні з інноваційних науково-технічних розробок в різних сферах, включаючи вдосконалення технологій санації мереж водопостачання та водовідведення.

10 березня 2016, 15:30 Распечатать статью

все новости

Вгору