1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Музей води в Краснопавлівці скоро відзначить 9-річчя

В цьому році музею Комплексу водопідготовки «Дніпро» виповнюється 9 років. За час існування його відвідало багато студентів і школярів з Харкова і області.

Як зазначив сьогодні, 9 березня, директор Комплексу водопідготовки «Дніпро» Максим Панченко, в Краснопавлівському музеї води зберігається перша книга записів про прийом співробітників на роботу, альбоми з історичними фотографіями будівництва каналу «Дніпро-Донбас», фотографії людей, які зробили свій внесок в розвиток підприємства, і робочі знімки, що ілюструють процес водопідготовки. «У музеї можна подивитися щит подачі води, дізнатися примітні факти про водопостачання нашого міста і ознайомитися з різними лабораторними експонатами, що наочно демонструють, наскільки професійно фахівці підприємства підходять до перевірки якості водопровідної води», - підкреслив Максим Панченко.

Нагадаємо, музей води в Краснопавлівці був створений 1 серпня 2007 року, до 25-річчя КВ «Дніпро». Все в ньому підготовлялося власними силами, всі експонати, стенди встановлені і виконані руками працівників підприємства. Він став третім музеєм води КП «Харківводоканал». Перший музей був відкритий 30 липня 1981 року в Харкові, з ініціативи В.А. Петросова, і приурочений до 100-річчя заснування харківського водопроводу. Другий - 20 серпня 1982 року в селищі Кочеток.

Музей води КВ «Дніпро» приймає відвідувачів щодня з 8:00 до 17:00.

09 березня 2016, 14:30 Распечатать статью

все новости

Вгору