1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

КП «Харківводоканал» оптимізує роботу насосних станцій та водопровідних мереж

На підприємстві реалізовується комплекс заходів з оптимізації роботи насосних станцій та водопровідних мереж. Частина споживачів в зоні роботи насосного обладнання буде переведена на водопостачання від напірно-гравітаційних водоводів.

Cьогодні, 3 березня, заступник Генерального директора з експлуатації водопровідного господарства – директор Комплексу «Харківводопостачання» Владлен Волков проінформував, що аналіз схем водопостачання, а також  вимірів і ревізії запірної арматури дозволяє визначати зони можливого перемикання на напірно-гравітаційний водовід, з подальшим проведенням технічних заходів фахівцями КП «Харківводоканал».

Він підкреслив, що у випадках потрапляння до зони водопостачання від напірно-гравітаційного водоводу висотних житлових будівель, в яких відчутна нестача напору води на верхніх поверхах, вирішується питання установки підвищувальної насосної станції в підвальному приміщенні будинку, з використанням сучасних енергоефективних насосних агрегатів малої потужності і перетворювачів частоти.

«Ці заходи дозволяють отримати суттєвий економічний ефект при незначних затратах за рахунок можливості зниження подачі води і, відповідно, скорочення витрати електроенергії, зменшення аварійності на водопровідних мережах і мінімізації витрат на ліквідацію пошкоджень», - поясниив Владлен Волков. 

03 березня 2016, 17:00 Распечатать статью

все новости

Вгору