1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Фахівці підприємства перевірили воду в харківських джерелах

Фахівці КП «Харківводоканал» провели лабораторні дослідження якості води шести міських джерел. Не виявлено жодних відхилень від санітарних норм.

Як розповіла інженер відомчої лабораторії санітарно - епідеміологічного контролю якості води Вікторія Беспала, всі зразки перевірили за 24 показниками, серед яких були жорсткість, сольовий склад і наявність нітратів. За її словами, проби для лабораторних досліджень були взяті в спеціально підготовлений посуд і доставлені в лабораторію в спеціальній термосумці. Перед відбором води кожна ємність кілька разів обполіскувалася тією водою, яка бралася на пробу. Всі дані фіксувалися у відповідному акті.

«Проби води, які були доставлені з Олексіївської балки і Саржиного Яру, найбільш збалансовані по сольовому складу. Якість води в джерелах, розташованих у Кітлярчиному і Манжосовому Ярах, а також джерело на вулиці Тимурівців відповідає нормам за всіма показниками. В одній з проб, яка була доставлена з джерела Пантелеймонівського храму, виявлено незначне перевищення по нітратах. Для дорослої людини ця кількість абсолютно безпечна. Але вода такої якості небажана для вживання дітьми», - підкреслив начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води КП «Харківводоканал» Володимир Міщанчук.

03 березня 2016, 13:30 Распечатать статью

все новости

Вгору