1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові перерахують норми споживання води

У Харкові розпочалася робота з перегляду норм споживання води. У дев'яти адміністративних районах були відібрані 200 будинків, в підвалах яких встановлені прилади обліку води. З них 108 - це упорядковане житло, 92 будинки - розташовані в приватному секторі. У всіх будівлях попередньо було проведено поточний та капітальний ремонт систем водопостачання та водовідведення.

Як повідомив сьогодні, 22 лютого, начальник абонентної служби Департаменту збуту Сергій Рязанцев, згідно з розпорядженням Харківського міського голови Геннадія Кернеса і Харківської міської ради буде проводиться перерахунок норм водоспоживання для жителів міста Харкова. Спеціальна комісія, до якої входять представники КП «Харківводоканал», КП «Харківські теплові мережі», співробітники районних адміністрацій і Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова, будуть знімати показання, як в літній, так і в зимовий час. «Програма щодо перегляду норм водопостачання спрямована на установку нових приладів обліку води для підрахунку її витрати і визначення середнього споживання мешканцями будинку. Після чого можна буде зменшити норми споживання холодної води для жителів міста Харкова», - зазначив Сергій Рязанцев.

Так, сьогодні фахівці всіх служб знімали показання приладів обліку за адресою вул. Клочківська, 101-в. За словами інженера-інспектора Шевченківського району Наталії Осинської, показання будуть зніматися два рази на зимовий період, два рази на літній, оскільки витрати в ці періоди різняться. «Члени комісії знімають показання лічильника, перевіряють наявність пломб, фіксують в акті і потім підписують його. Також ми перевіряємо чистоту підвалу, освітлення, наявність замків. Якщо у членів комісії є зауваження, вони записуються і передаються представникам КП «Жилкомсервіс» для їх усунення», - зазначила Наталія Осинська.

22 лютого 2016, 12:05 Распечатать статью

все новости

Вгору