1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

На комплексах водопідготовки «Донець» і «Дніпро» КП «Харківводоканал» освятили воду

На комплексах водопідготовки «Донець» і «Дніпро» КП «Харківводоканал» освятили воду

Обряди освячення води, яка подається в будинки харків'ян, відбулися сьогодні, 19 січня, на водозаборах комплексів водопідготовки «Донець» і «Дніпро» комунального підприємства «Харківводоканал».

На водозаборі Комплексу водопідготовки «Донець» церемонію освячення води провів настоятель Храму Володимирської ікони Божої Матері протоієрей Петро. «Вода освячується особливим чином всього один раз в рік. Вона несе Божу благодать. З вірою і смиренням її необхідно приймати, цінувати і берегти освячену воду, яка є чудодійною та цілющою», - пояснив протоієрей Петро.

Як повідомив директор Комплексу водопідготовки «Донець» КП «Харківводоканал» Ігор Злидень, проведення обрядів освячення питної води на водозаборах комплексів водопідготовки проходить щороку і вже давно стало традицією. «Вода - джерело життя, тому треба до неї бережно ставитися. Сьогодні ми проводимо обряд освячення на водозаборі «Донець», і вже через кілька днів вода потрапить в будинки харків'ян», - зазначив Ігор Злидень.

Довідка. Комплекси водопідготовки «Донець» і «Дніпро» займаються подачею і очищенням води, яка надходить в будинки харків'ян. КВ «Донець» здійснює забір води з річки Сіверський Донець, яка долає відстань в 40 кілометрів до Харкова. КВ «Дніпро» здійснює забір води з Краснопавлівського водосховища і перед тим, як потрапити в будинки харків'ян вона долає відстань більш ніж в 140 кілометрів.

Фотогалерея

19 січня 2020, 13:16 Распечатать статью

все новости

Вгору