1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові поклали квіти до могили Валерія Петросова

У Харкові поклали квіти до могили Валерія Петросова

Жалобні заходи з нагоди річниці з дня народження колишнього генерального директора КП «ВТП «Вода» Валерія Петросова відбулися сьогодні, 15 листопада, на міському кладовищі №2.

Біля могили Валерія Петросова провели молебень. 16 листопада йому б виповнилося 80 років.

Вшанувати пам'ять Валерія Петросова прийшли його рідні, друзі, колеги, співробітники КП «Харківводоканал» та первинної профспілкової організації підприємства. Присутні поклали квіти до могили Валерія Петросова.

Як зазначив головний конструктор наукових напрямків з ресурсозбереження та нової техніки КП «Харківводоканал» Віктор Колотило, Валерій Петросов вніс неоціненний вклад не тільки в розвиток КП «Харківводоканал» та інфраструктури міста, а й усього комунального господарства України.

«Ми з теплотою зберігаємо пам'ять про цю людину та керівника, який присвятив практично все своє трудове життя комунальному господарству Харкова. Майже півстоліття він пропрацював на міському водопроводі. Він зробив його одним з кращих комунальних підприємств в Україні, та поставив вектор його розвитку на багато років вперед», - підкреслив Віктор Колотило.

Довідка. Валерій Петросов - генеральний директор КП «ВТП «Вода» з 1972 по 2006 рік, з 2006 по 2007 рік - депутат Верховної Ради України. Доктор технічних наук, професор, заслужений працівник житлово-комунального господарства України, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки. Нагороджений 34 орденами та медалями, у т.ч. орденами «За заслуги» I, II і III ступенів.

Валерій Петросов помер 2 квітня 2009 року на 70-му році життя. На фасаді будівлі КП «Харківодоканал» на його честь встановлено меморіальну дошку.

Відзначимо, 27 лютого 2019 року на сесії Харківської міської ради було прийнято рішення про перейменування частини вулиці Конторської на вулицю Валерія Петросова.

Фотогалерея

15 листопада 2019, 14:52 Распечатать статью

все новости

Вгору