1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

Харків'яни поклали квіти до могили Івана Васильовича Корінька

Харків'яни поклали квіти до могили Івана Васильовича Корінька

З нагоди третьої річниці з дня смерті колишнього директора КП «Харківводоканал» Івана Васильовича Корінька сьогодні, 30 червня, харків'яни поклали квіти до його могили на міському кладовищі №17.

Віддати данину пам'яті та поваги Івану Васильовичу Коріньку прийшли співробітники КП «Харківводоканал», представники профспілкового комітету, родичі, колеги, друзі.

Іван Васильович Корінько раптово помер 30 червня 2016 року на 67-му році життя. Він близько 40 років життя віддав роботі на підприємстві, 20 з яких займав посаду керівника.

Під його керівництвом КП «Харківводоканал» стало одним із кращих в Україні. Пам'ять про Івана Васильовича Корінька увійшла в історію розвитку Харкова.

Нагадаємо, на будівлі підприємства КП «Харьківводонакал» відкрито меморіальну дошку Івану Васильовичу Коріньку. Також на підприємстві була презентована біографічна книга «Іван Корінько. Грані життя», яка розповідає про його життєвий шлях.

Іван Васильович Корінько народився 21 серпня 1948 року в с. Малижено Золочівського району Харківської області. Після закінчення у 1965 році Харківського ПТУ-19 почав свою трудову діяльність теслею будівельного тресту «Південспецбуд». Працював трубоукладачем, майстром, виконробом, старшим виконробом спеціалізованого ремонтно-будівельного управління виробничого управління каналізаційного господарства міста, будував водопровідні та каналізаційні споруди у м. Харкові.

У 1975 році без відриву від виробництва закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Спеціальність - промислове та цивільне будівництво. Кваліфікація - інженер-будівельник.

У період з 1979 по 1995 рік працював начальником Безлюдівських очисних споруд, начальником підприємства з експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій, директором комплексу «Харківводовідведення».

З 1995 по 2011 рік - генеральний директор КП «Харківкомуночиствод».

У 2012 році КП КГ «Харківкомуночиствод» перейменовано в КП «Харківводоканал», у цьому ж році був призначений генеральним директором підприємства.

З листопада 2015 року - заступник генерального директора - директор Департаменту зі стратегічного розвитку, науки та інвестицій КП «Харківводоканал». Учасник ліквідації наслідків техногенної аварії на Диканівських очисних спорудах м. Харкова, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Має почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України», лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, професор, доктор технічних наук, дійсний член академії екології та будівництва України, неодноразовий лауреат конкурсу «Ділова людина України» та «Харків'янин року».

У періоди 1998-2002 рр., 2002-2006 рр., і 2010-2015 рр. обирався депутатом Харківської міської ради.

30 червня 2019, 11:26 Распечатать статью

все новости

Вгору