1 Водозабір Водосховище Харківські фонтани Трудові будні Очисні споруди Саржин яр Дзеркальний струмінь Харківські фонтани Саржин Яр Водосховище Спецтехніка Краснопавлівське водосховище Гребля Первинні відстійники (КБО «Диканівський»)

У Харкові вшановують пам'ять Валерія Петросова

У Харкові вшановують пам'ять Валерія Петросова

Мітинг, присвячений пам'яті колишнього Генерального директора КП «ПТП «Вода» (1972-2006 рр.) Валерія Петросова відбувся сьогодні, 2 квітня, на КП «Харківводоканал» по вулиці Конторській, 90.

Вшанувати пам'ять Валерія Петросова прийшли його сім'я, колеги, соратники, друзі, співробітники КП «Харківводоканал», Генеральний директор підприємства Віталій Панов, заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Андрій Руденко, почесний громадянин міста, голова Ради почесних громадян міста Харкова Михайло Пилипчук, ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова Володимир Бабаєв.

За словами Генерального директора КП «Харківводоканал» Віталія Панова, Валерій Петросов вніс величезний вклад у розвиток інфраструктури Харкова. «Рівно десять років тому від нас пішла унікальна людина, яка присвятила практично все своє життя міському господарству. Майже півстоліття Валерій Альбертович Петросов пропрацював на харківському водопроводі. Він зробив його одним з кращих комунальних підприємств міста і поставив вектор його розвитку на багато років вперед», - зазначив Віталій Панов.

Валерій Петросов щиро любив Харків. Він хотів бачити його чистим і красивим. Не випадково він розробив для міста 18 проектів фонтанів. У їх числі - фонтани світломузики в саду імені Шевченка, біля Палацу спорту, у оперного театру, в Харківському зоопарку. Не дарма його називали батьком харківських фонтанів.

За словами заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлани Горбунової-Рубан, те, що через десять років ми всі зібралися тут, щоб згадати Валерія Петросова, - це говорить багато про що.

«Я добре знаю Валерія Альбертовича, доля подарувала мені можливість працювати і стикатися з ним у різних ситуаціях. Багато було сказано про те, який він зробив внесок у розвиток підприємства, міста, країни, який яскравий слід він залишив своїми науковими розробками, досягненнями. Але мені хочеться його згадати як прекрасну людину, як унікальну особистість. Він був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Той вклад, який він вніс в цю ліквідацію, як фахівець, як практик, - оцінити практично неможливо. За кожним цим словом стоїть колосальний людський подвиг. Я його ще запам'ятала як людину, яка приймала постраждалих після землетрусу у Вірменії. Як він зустрічав своїх земляків, людей, які постраждали. Він співпереживав і допомагав кожному, хто цього потребував. Харків буде завжди пам'ятати цю велику людину», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Відзначимо, 27 лютого 2019 року на сесії Харківської міської ради було прийнято рішення про перейменування частини вулиці Конторської на вулицю Валерія Петросова. «Ми дуже вдячні міській раді та міському голові Геннадію Кернесу за високу оцінку праці Валерія Петросова. Я впевнений, що місто ще не раз оцінить все те, що він зробив для Харкова і нашого підприємства», - підсумував Віталій Панов.

Довідка. Валерій Альбертович Петросов - генеральний директор КП «ПТП «Вода» з 1972 по 2006 роки, з 2006 по 2007 роки - депутат Верховної Ради України, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник житлово-комунального господарства України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Нагороджений 34 орденами і медалями, у т.ч. орденами «За заслуги» I, II і III ступенів. Все своє життя присвятив науці і розвитку систем водопостачання Харкова та інших міст України.

Фотогалерея

02 квітня 2019, 13:47 Распечатать статью

все новости

Вгору